Παρατείνεται, σύμφωνα με απόφαση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ,  η προθεσμία υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της παρ. 8 του Ν. 2308/1995, όπως ισχύει, και αιτήσεων διόρθωσης προδήλου σφάλματος, κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 2 παρ. 8 και 6Α παρ. 5 του Ν. 2308/1995 όπως ισχύουν, έως την  2η Φεβρουαρίου 2023 , στις υπό κτηματογράφηση περιοχές στους Προκαποδιστριακούς Δήμους Αγίου Κωνσταντίνου, Αγρινίου, Θεστιέων (πρώην κοινότητες Καινουργίου, Προσηλίων), Νεάπολης και Παραβόλας και Κοινοτήτων Αγίου Νικολάου, Δοκιμίου, Καμαρούλας, Νέας Αβόρανης και Παναιτωλίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλίας και Ακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Μετά τη Συλλογή Δηλώσεων για τα ακίνητα εντός των προκαποδιστριακών Δήμων Αγίου Κωνσταντίνου, Αγρινίου, Θεστιέων (πρώην κοινότητες Καινουργίου, Προσηλίων), Νεάπολης και Παραβόλας και Κοινοτήτων Αγίου Νικολάου, Δοκιμίου, Καμαρούλας, Νέας Αβόρανης και Παναιτωλίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλίας και Ακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε η Ανάρτηση των Κτηματολογικών στοιχείων και όσοι διαφωνούσαν με τα αποτελέσματά τους, υπέβαλαν Αίτηση διόρθωσης.

Το Γραφείο Κτηματογράφησης Αγρινίου, επεξεργάστηκε τις Αιτήσεις Διόρθωσης και την 19η Σεπτεμβρίου 2022 (και για 30 ημέρες) ξεκινάει η Δημοσιοποίηση των Εκθέσεων στο ktimatologio.gov.gr, έτσι ώστε οι αιτούντες (και έπειτα οι θιγόμενοι) να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν (αιτιολογημένα).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΩΣ ΤΗΝ 18η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022:

Είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε πρέπει να:

 1. Συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία στο ktimatologio.gov.gr (Είσοδος με κωδικούς taxisnet)
 2. Ενημερώσετε όσους ιδιοκτήτες θίγονται (επηρεάζονται) (βλ. Πίνακα θιγόμενων ιδιοκτητών), με συστημένη επιστολή (ΕΛΤΑ/ταχυαποστολή courier) ή e-mail ή δικαστικό επιμελητή, αποστέλλοντας:
  α) την αίτηση διόρθωσης που είχατε υποβάλει,
  β) την έκθεση του Γραφείου Κτηματογράφησης
  γ) εάν διαφωνείτε πρέπει να αποστείλετε και τις αντίθετες απόψεις σας
  δ) το ενημερωτικό μήνυμα που βρίσκεται σε πλαίσιο στο τέλος της παρούσας επιστολής
 1. Επισυνάψετε τα αποδεικτικά γνωστοποίησης που στείλατε στους θιγόμενους ιδιοκτήτες, στο ktimatologio.gov.gr (διαφορετικά η Αίτηση Διόρθωσής σας θα απορριφθεί)

Εάν διαφωνείτε πρέπει να υποβάλλετε  τις αντίθετες απόψεις σας, στο ktimatologio.gov.gr

 
ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα (1,2,3) έως την 18η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022,
αλλιώς η αίτησή σας θα απορριφθεί ως απαράδεκτη.
 

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ
Οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες στους οποίους αποστείλατε την αίτηση διόρθωσης, την έκθεση ή και τις αντίθετες απόψεις σας μπορούν, εντός 30 ημερών, για το διάστημα από την 19η Οκτωβρίου 2022 έως την 17η Νοεμβρίου 2022, είτε να συμφωνήσουν για τη διόρθωση (μέσω του ktimatologio.gov.gr ή με δήλωσή τους ενώπιον συμβολαιογράφου ή με υπεύθυνη δήλωσή τους μέσω Gov.gr) είτε να διαφωνήσουν αιτιολογημένα, υποβάλλοντας σχετικά στοιχεία στο ktimatologio.gov.gr

 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Μόνο οι Αιτήσεις Διόρθωσης για τις οποίες υποβλήθηκαν αντίθετες απόψεις επί του περιεχομένου της Έκθεσης (είτε από τους αιτούντες είτε/και από τους θιγόμενους) θα εξεταστούν από Επιτροπές Εξέτασης Υποθέσεων Κτηματογράφησης, οι οποίες δύνανται να τηλε-διασκέπτονται. Μπορείτε να ενημερώνεστε στο ktimatologio.gov.gr  για τις ημερομηνίες συνεδριάσεων.

Με εκτίμηση
Για το Γραφείο Κτηματογράφησης Αγρινίου

Επικοινωνία:

Α) Γραφείο Κτηματογράφησης Αγρινίου 1 (για τους προκαποδιστριακούς Ο.Τ.Α.: Αγίου Νικολάου, Αγρινίου, Θεστιέων (πρ. Κοινότητες Καινούργιου και Προσηλίων) και Παραβόλας):
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 8:30 – 15:30
Πληροφορίες: τηλ: 26410-25125    Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Β) Γραφείο Κτηματογράφησης Αγρινίου 2 (για τους προκαποδιστριακούς Ο.Τ.Α.: Αγίου Κωνσταντίνου, Δοκιμίου, Καμαρούλας, Νεάπολης, Νέας Αβόρανης και Παναιτωλίου)
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 8:30 – 15:30
Πληροφορίες: τηλ: 26410-25725    Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 


 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Σας ενημερώνουμε ότι επηρεάζεστε (θίγεστε) από Αίτηση Διόρθωσης των Κτηματολογικών Στοιχείων.
Μπορείτε να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε με την προτεινόμενη  διόρθωση
στο ktimatologio.gov.gr εντός 30 ημερών, για το διάστημα από την 19η Οκτωβρίου 2022 έως την 17η Νοεμβρίου 2022, διαφορετικά θα θεωρηθεί ότι συμφωνείτε και θα υλοποιηθεί η διόρθωση.

 

Οδηγίες της εφαρμογής Δημοσιοποίησης των Εκθέσεων, μπορείτε να βρείτε εδώ (Σελ. 1-4 και 50-63).

Παρατείνεται, σύμφωνα με απόφαση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ,  η προθεσμία υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της παρ. 8 του Ν. 2308/1995, όπως ισχύει, και αιτήσεων διόρθωσης προδήλου σφάλματος, κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 2 παρ. 8 και 6Α παρ. 5 του Ν. 2308/1995 όπως ισχύουν, έως την  19η Οκτωβρίου 2022 , στις υπό κτηματογράφηση περιοχές στους Προκαποδιστριακούς Δήμους Αγίου Κωνσταντίνου, Αγρινίου, Θεστιέων (πρώην κοινότητες Καινουργίου, Προσηλίων), Νεάπολης και Παραβόλας και Κοινοτήτων Αγίου Νικολάου, Δοκιμίου, Καμαρούλας, Νέας Αβόρανης και Παναιτωλίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλίας και Ακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων διόρθωσης κατά των προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων για τους κατοίκους εσωτερικού, έως την Παρασκευή  29η Οκτωβρίου 2021, για τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Αγίου Νικολάου, Αγίου Κωνσταντίνου, Αγρινίου, Δοκιμίου, Θεστιέων (πρώην Κοινότητες Καινούργιου, Προσήλιων), Καμαρούλας, Νεάπολης, Νέας Αβόρανης, Παναιτωλίου και Παραβόλας της Π.Ε. Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης κατά των προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο λήγει ομοίως στις 29-10-2021.

Η Ανάρτηση πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, στην ιστοσελίδα  www.ktimatologio.gr , χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα Γραφεία Κτηματογράφησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης

Τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 ξεκινά η διαδικασία της Ανάρτησης στους προκαποδιστριακούς Δήμους/Κοινοτήτες Αγίου Νικολάου, Αγίου Κωνσταντίνου, Αγρινίου, Δοκιμίου, Θεστιέων (πρώην Κοινότητες Καινούργιου, Προσήλιων), Καμαρούλας, Νεάπολης, Νέας Αβόρανης, Παναιτωλίου και Παραβόλας, της Π.Ε. Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η Ανάρτηση πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, στην ιστοσελίδα  www.ktimatologio.gr , χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα Γραφεία Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις προαναφερθείσες περιοχές μπορούν μέχρι την 30η Αυγούστου 2021 (ή την 29η Οκτωβρίου 2021 για τους κατοίκους εξωτερικού) αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, να ελέγξουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι χρονοβόρες και δαπανηρές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν: 

 • την  περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας) 
 • τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr  ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης (δείτε εδώ)

Afisa Agrinio

Έπειτα από τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και κατόπιν σχετικής οδηγίας από το φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ισχύουν τα ακόλουθα ως προς τη λειτουργία του Γραφείου Κτηματογράφησης.

Προς αποφυγή συνωστισμού, συνίσταται η διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών χωρίς τη φυσική τους παρουσία στο Γραφείο Κτηματογράφησης, αλλά μέσω των ακόλουθων τρόπων εξυπηρέτησης:

α)         Για γενικές ή εξειδικευμένες πληροφορίες μπορείτε :

Για τους ΟΤΑ: Αγ. Νικολάου, Αγρινίου, Θεστιέων, Παραβόλας

 • να επικοινωνείτε στο  τηλεφωνικό κέντρο: 26410 25 125 ή
 • να στείλετε e-mail στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για τους ΟΤΑ: Αγ. Κωνσταντίνου, Δοκιμίου, Καμαρούλας, Νεάπολης, Νέας Αβόρανης και Παναιτωλίου

 • να επικοινωνείτε στο  τηλεφωνικό κέντρο: 26410 25 725 ή
 • να στείλετε e-mail στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

β)         Σε ό,τι αφορά στην υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας, συνίσταται η ηλεκτρονική υποβολή τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Κτηματολογίου https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Info_Page.aspx

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εξυπηρετηθείτε με τους παραπάνω τρόπους, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Κτηματογράφησης στα ως άνω τηλέφωνα, προκειμένου να προγραμματιστεί η προσέλευσή σας στο γραφείο με ραντεβού.

Το Γραφείο Κτηματογράφησης έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τηρεί όλες τις υποδείξεις των οδηγιών προστασίας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ενημερώνουμε τους  πολίτες ότι η ημερομηνία λήξης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας του Ν. 2308/1995 στο Κτηματολόγιο για τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων  των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Αγίου Νικολάου, Αγίου Κωνσταντίνου, Αγρινίου, Δοκιμίου, Θεστιέων (πρώην Κοινότητες Καινούργιου, Προσήλιων), Καμαρούλας, Νεάπολης, Νέας Αβόρανης, Παναιτωλίου και Παραβόλας, παρατάθηκε για τους κατοίκους εσωτερικού έως τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 και για τους κατοίκους εξωτερικού και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ μέχρι τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019. Κατά συνέπεια οι δηλώσεις ιδιοκτησίας, που θα υποβάλλονται μετά τις ως άνω ημερομηνίες κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με  πρόστιμο. 

Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την ψήφιση τροπολογίας σύμφωνα με την οποία δίδεται η δυνατότητα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να χορηγεί (όπου απαιτείται και συνεκτιμώντας τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής) παράταση για την υποβολή δηλώσεων έως και επιπλέον έξι μήνες, εμφανίστηκε πλήθος δημοσιευμάτων που προκάλεσαν σύγχυση στους πολίτες σχετικά με τις ισχύουσες προθεσμίες υποβολής δήλωσης. Διευκρινίζεται ότι ΟΥΔΕΜΙΑ παράταση δόθηκε πέραν της 8ης Ιουλίου 2019 για τους κατοίκους εσωτερικού, για τις εν λόγω περιοχές για τους κατοίκους εσωτερικού, και ούτε είναι δεδομένο ότι θα δοθεί.

Με στόχο την αποφυγή οικονομικών επιβαρύνσεων – προστίμων, καλούνται οι πολίτες – δικαιούχοι εγγραπτέων δικαιωμάτων του Ν. 2308/1995 να προσέλθουν έγκαιρα στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης  και να  υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση στο Κτηματολόγιο είναι υποχρεωτική και σε κάθε άλλη περίπτωση υπάρχουν κυρώσεις. Δηλώστε έγκαιρα την ιδιοκτησία σας και αποφύγετε πολύχρονες και δαπανηρές διαδικασίες.

Γραφείο Κτηματογράφησης Αγρινίου

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας των κατοίκων εσωτερικού έως την Παρασκευή 24η Μαΐου 2019, για τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων  των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Αγίου Νικολάου, Αγίου Κωνσταντίνου, Αγρινίου, Δοκιμίου, Θεστιέων (πρώην Κοινότητες Καινούργιου, Προσήλιων), Καμαρούλας, Νεάπολης, Νέας Αβόρανης, Παναιτωλίου και Παραβόλας (δείτε σχετική ανακοίνωση εδώ)

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο λήγει στις 08-07-2019.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τη δήλωσή τους στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της παράτασης συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να δηλώσουν τα δικαιώματά τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας του Γραφείου Κτηματογράφησης: ΑΓΡΙΝΙΟΥ και συγκεκριμένα :

 • Για τους ΟΤΑ: Αγ. Νικολάου, Αγρινίου, Θεστιέων, Παραβόλας στο: 26410 25 125 και fax: 26410 25 005 και
 • Για τους ΟΤΑ: Αγ. Κωνσταντίνου, Δοκιμίου, Καμαρούλας, Νεάπολης, Νέας Αβόρανης και Παναιτωλίου στα: 26410 25 725 / +30 26412 000 98 και fax: 26410 25 222

ή ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας www.ktimathessaloniki.gr

Οι πολίτες που διαμένουν στην ημεδαπή έχουν στην διάθεσή τους τρεις (3) μήνες προθεσμία για να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, δηλαδή μέχρι τις  08.04.2019, ενώ οι διαμένοντες στο εξωτερικό έχουν προθεσμία έξι (6) μηνών, δηλαδή μέχρι τις 08.07.2019.

Η υποβολή δηλώσεων είναι υποχρεωτική για όλους και αφορά στο δικαίωμα επί του ακινήτου και όχι στο ακίνητο. Οδηγίες προς τους δικαιούχους καθώς και τα ειδικά έντυπα δήλωσης δικαιώματος θα διατίθενται επίσης στα γραφεία κτηματογράφησης και μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Afisa Agrinio