Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1652/Β/11-3-2024 περαιώθηκε η διαδικασία κτηματογράφησης και από τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 ξεκίνησε η λειτουργία Κτηματολογικού Γραφείου για τα ακίνητα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα για τα ακίνητα στον:

Δήμο Δέλτα: α) Δημοτική Ενότητα Αξιού (Δημοτικές Κοινότητες Κυμίνων και Νέων Μαλγάρων), β) Δημοτική Ενότητα Εχεδώρου (Δημοτικές Κοινότητες Καλοχωρίου και Σίνδου) και γ) Δημοτική Ενότητα Χαλάστρας (Δημοτική Κοινότητα Χαλάστρας),

Δήμο Λαγκαδά: Δημοτική Ενότητα Λαγκαδά (Τοπική Κοινότητα Καβαλλαρίου και Δημοτική Κοινότητα Λαγυνών),

Δήμο Χαλκηδόνος: Δημοτική Ενότητα Αγίου Αθανασίου (Τοπική Κοινότητα Αγχιάλου και Δημοτικές Κοινότητες Αγίου Αθανασίου και Γέφυρας) και

Δήμο Ωραιοκάστρου: α) Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας (Τοπικές Κοινότητες Νεοχωρούδας και Πενταλόφου) και β) Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας (Δημοτική Κοινότητα Λητής).

Μετά τη Συλλογή Δηλώσεων για τα ακίνητα εντός των προκαποδιστριακών Δήμων Σίνδου, Χαλάστρας και Αγίου Αθανασίου και των Κοινοτήτων Καλοχωρίου, Κυμίνων, Νέων Μαλγάρων, Αγχιάλου, Γέφυρας, Λητής, Νεοχωρούδας, Πενταλόφου, Καβαλλαρίου και Λαγυνών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε η Ανάρτηση των Κτηματολογικών στοιχείων και όσοι διαφωνούσαν με τα αποτελέσματά τους, υπέβαλαν Αίτηση διόρθωσης.

Τα Γραφεία Κτηματογράφησης Σίνδου και Λητής, επεξεργάστηκαν τις Αιτήσεις Διόρθωσης και την 5η Σεπτεμβρίου 2022 (και για 30 ημέρες) ξεκινάει η Δημοσιοποίηση των Εκθέσεων στο ktimatologio.gov.gr, έτσι ώστε οι αιτούντες (και έπειτα οι θιγόμενοι) να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν (αιτιολογημένα).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΩΣ ΤΗΝ 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022:
Είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε πρέπει να:

  1. Συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία στο ktimatologio.gov.gr (Είσοδος με κωδικούς taxisnet)
  2. Ενημερώσετε όσους ιδιοκτήτες θίγονται (επηρεάζονται) (βλ. Πίνακα θιγόμενων ιδιοκτητών), με συστημένη επιστολή (ΕΛΤΑ/ταχυαποστολή courier) ή e-mail ή δικαστικό επιμελητή, αποστέλλοντας:

α) την αίτηση διόρθωσης που είχατε υποβάλει,
β) την έκθεση του Γραφείου Κτηματογράφησης
γ) εάν διαφωνείτε πρέπει να αποστείλετε και τις αντίθετες απόψεις σας
δ) το ενημερωτικό μήνυμα που βρίσκεται σε πλαίσιο στο τέλος της παρούσας επιστολής

  1. Επισυνάψετε τα αποδεικτικά γνωστοποίησης που στείλατε στους θιγόμενους ιδιοκτήτες, στο ktimatologio.gov.gr (διαφορετικά η Αίτηση Διόρθωσής σας θα απορριφθεί)

 
Εάν διαφωνείτε πρέπει να υποβάλλετε  τις αντίθετες απόψεις σας, στο ktimatologio.gov.gr
 

ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα (1,2,3) έως την 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022,
αλλιώς η αίτησή σας θα απορριφθεί ως απαράδεκτη.

 
ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ
Οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες στους οποίους αποστείλατε την αίτηση διόρθωσης, την έκθεση ή και τις αντίθετες απόψεις σας μπορούν, εντός 30 ημερών, για το διάστημα από την 5η Οκτωβρίου 2022 έως την 3η Νοεμβρίου 2022, είτε να συμφωνήσουν για τη διόρθωση (μέσω  του ktimatologio.gov.gr ή με δήλωσή τους ενώπιον συμβολαιογράφου ή με υπεύθυνη δήλωσή τους μέσω Gov.gr) είτε να διαφωνήσουν αιτιολογημένα, υποβάλλοντας σχετικά στοιχεία στο ktimatologio.gov.gr
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Μόνο οι Αιτήσεις Διόρθωσης για τις οποίες υποβλήθηκαν αντίθετες απόψεις επί του περιεχομένου της Έκθεσης (είτε από τους αιτούντες είτε/και από τους θιγόμενους) θα εξεταστούν από Επιτροπές Εξέτασης Υποθέσεων Κτηματογράφησης, οι οποίες δύνανται να τηλε-διασκέπτονται. Μπορείτε να ενημερώνεστε στο ktimatologio.gov.gr  για τις ημερομηνίες συνεδριάσεων.

Με εκτίμηση
Για τα Γραφεία Κτηματογράφησης Σίνδου και Λητής

 
Επικοινωνία:

Α) Γραφείο Κτηματογράφησης Σίνδου (για τους προκαποδιστριακούς Ο.Τ.Α.: Αγίου Αθανασίου, Αγχιάλου, Γέφυρας, Καλοχωρίου, Κυμίνων, Νέων Μαλγάρων, Σίνδου και Χαλάστρας):

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 8:00 – 15:00
Πληροφορίες: τηλ: 2310-795900    Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Β) Γραφείο Κτηματογράφησης Λητής (για τους προκαποδιστριακούς Ο.Τ.Α.: Καβαλλαρίου, Λητής, Λαγυνών, Νεοχωρούδας και Πενταλόφου)
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 8:30 – 15:30
Πληροφορίες: τηλ: 2394-071717    Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
Σας ενημερώνουμε ότι επηρεάζεστε (θίγεστε) από Αίτηση Διόρθωσης των Κτηματολογικών Στοιχείων.
Μπορείτε να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε με την προτεινόμενη  διόρθωση στο ktimatologio.gov.gr εντός 30 ημερών, για το διάστημα από την 5η Οκτωβρίου 2022 έως την 3η Νοεμβρίου 2022, διαφορετικά θα θεωρηθεί ότι συμφωνείτε και θα υλοποιηθεί η διόρθωση.

 

Οδηγίες της εφαρμογής Δημοσιοποίησης των Εκθέσεων, μπορείτε να βρείτε εδώ (Σελ. 1-4 και 50-63)

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με απόφαση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ η 30η Σεπτεμβρίου 2021 έχει οριστεί ως η  ημερομηνία μέχρι την οποία είναι επιτρεπτή η υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της παρ. 8 του Ν. 2308/1995, όπως ισχύει, και η κατάθεση αίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 2 παρ. 8 και 6Α παρ. 5 του Ν. 2308/1995 όπως ισχύουν, στις υπό κτηματογράφηση περιοχές στους Προκαποδιστριακούς Δήμους/Κοινότητες Καλοχωρίου, Κυμίνων, Νέων Μαλγάρων, Σίνδου, Χαλάστρας, Αγ. Αθανασίου, Αγχιάλου, Γέφυρας, Καβαλλαρίου, Λαγυνών, Λητής, Νεοχωρούδας και Πενταλόφου.

Παρατείνεται, σύμφωνα με απόφαση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ,  η προθεσμία υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της παρ. 8 του Ν. 2308/1995, όπως ισχύει, και αιτήσεων διόρθωσης προδήλου σφάλματος, κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 2 παρ. 8 και 6Α παρ. 5 του Ν. 2308/1995 όπως ισχύουν, έως την  15η Δεκεμβρίου 2022 , στις υπό κτηματογράφηση περιοχές στους Προκαποδιστριακούς Δήμους/Κοινότητες Καλοχωρίου, Κυμίνων, Νέων Μαλγάρων, Σίνδου, Χαλάστρας, Αγ. Αθανασίου, Αγχιάλου, Γέφυρας, Καβαλλαρίου, Λαγυνών, Λητής, Νεοχωρούδας και Πενταλόφου.

Καθώς στις 30/12/2020 λήγει η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής αιτήσεων διόρθωσης, για τους κατοίκους εσωτερικού, κατά των εγγραφών των Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων της Ανάρτησης στις κάτωθι υπό κτηματογράφηση περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, οι δικαιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν βεβαίωση εμπρόθεσμης προσέλευσης:

Α) Για τους ΟΤΑ: Καλοχωρίου, Κυμίνων, Νέων Μαλγάρων, Σίνδου, Χαλάστρας, Αγ. Αθανασίου, Αγχιάλου και Γέφυρας

  • αποστέλλοντας email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή
  • επικοινωνώντας με το τηλεφωνικό κέντρο του Γραφείου Κτηματογράφησης Σίνδου: 2310 795900 ή 2311 111075

Β) Για τους ΟΤΑ: Καβαλλαρίου, Λαγυνών, Λητής, Νεοχωρούδας και Πενταλόφου:

  • αποστέλλοντας email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή
  • επικοινωνώντας  με το  τηλεφωνικό κέντρο του Γραφείου Κτηματογράφησης Λητής:  2394 071717 ή 2394071720

μέχρι και τις 30/12/2020, προκειμένου να θεωρηθεί εμπρόθεσμο το αίτημά τους, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα οριστεί ραντεβού για την παραλαβή των αιτήσεων διόρθωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης κατά των Προσωρινών Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων της Ανάρτησης για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο λήγει στις 15-01-2021.