Μετά τη Συλλογή Δηλώσεων για τα ακίνητα εντός των προκαποδιστριακών Δήμων Σίνδου, Χαλάστρας και Αγίου Αθανασίου και των Κοινοτήτων Καλοχωρίου, Κυμίνων, Νέων Μαλγάρων, Αγχιάλου, Γέφυρας, Λητής, Νεοχωρούδας, Πενταλόφου, Καβαλλαρίου και Λαγυνών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε η Ανάρτηση των Κτηματολογικών στοιχείων και όσοι διαφωνούσαν με τα αποτελέσματά τους, υπέβαλαν Αίτηση διόρθωσης.

Τα Γραφεία Κτηματογράφησης Σίνδου και Λητής, επεξεργάστηκαν τις Αιτήσεις Διόρθωσης και την 5η Σεπτεμβρίου 2022 (και για 30 ημέρες) ξεκινάει η Δημοσιοποίηση των Εκθέσεων στο ktimatologio.gov.gr, έτσι ώστε οι αιτούντες (και έπειτα οι θιγόμενοι) να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν (αιτιολογημένα).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΩΣ ΤΗΝ 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022:
Είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε πρέπει να:

  1. Συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία στο ktimatologio.gov.gr (Είσοδος με κωδικούς taxisnet)
  2. Ενημερώσετε όσους ιδιοκτήτες θίγονται (επηρεάζονται) (βλ. Πίνακα θιγόμενων ιδιοκτητών), με συστημένη επιστολή (ΕΛΤΑ/ταχυαποστολή courier) ή e-mail ή δικαστικό επιμελητή, αποστέλλοντας:

α) την αίτηση διόρθωσης που είχατε υποβάλει,
β) την έκθεση του Γραφείου Κτηματογράφησης
γ) εάν διαφωνείτε πρέπει να αποστείλετε και τις αντίθετες απόψεις σας
δ) το ενημερωτικό μήνυμα που βρίσκεται σε πλαίσιο στο τέλος της παρούσας επιστολής

  1. Επισυνάψετε τα αποδεικτικά γνωστοποίησης που στείλατε στους θιγόμενους ιδιοκτήτες, στο ktimatologio.gov.gr (διαφορετικά η Αίτηση Διόρθωσής σας θα απορριφθεί)

 
Εάν διαφωνείτε πρέπει να υποβάλλετε  τις αντίθετες απόψεις σας, στο ktimatologio.gov.gr
 

ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα (1,2,3) έως την 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022,
αλλιώς η αίτησή σας θα απορριφθεί ως απαράδεκτη.

 
ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ
Οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες στους οποίους αποστείλατε την αίτηση διόρθωσης, την έκθεση ή και τις αντίθετες απόψεις σας μπορούν, εντός 30 ημερών, για το διάστημα από την 5η Οκτωβρίου 2022 έως την 3η Νοεμβρίου 2022, είτε να συμφωνήσουν για τη διόρθωση (μέσω  του ktimatologio.gov.gr ή με δήλωσή τους ενώπιον συμβολαιογράφου ή με υπεύθυνη δήλωσή τους μέσω Gov.gr) είτε να διαφωνήσουν αιτιολογημένα, υποβάλλοντας σχετικά στοιχεία στο ktimatologio.gov.gr
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Μόνο οι Αιτήσεις Διόρθωσης για τις οποίες υποβλήθηκαν αντίθετες απόψεις επί του περιεχομένου της Έκθεσης (είτε από τους αιτούντες είτε/και από τους θιγόμενους) θα εξεταστούν από Επιτροπές Εξέτασης Υποθέσεων Κτηματογράφησης, οι οποίες δύνανται να τηλε-διασκέπτονται. Μπορείτε να ενημερώνεστε στο ktimatologio.gov.gr  για τις ημερομηνίες συνεδριάσεων.

Με εκτίμηση
Για τα Γραφεία Κτηματογράφησης Σίνδου και Λητής

 
Επικοινωνία:

Α) Γραφείο Κτηματογράφησης Σίνδου (για τους προκαποδιστριακούς Ο.Τ.Α.: Αγίου Αθανασίου, Αγχιάλου, Γέφυρας, Καλοχωρίου, Κυμίνων, Νέων Μαλγάρων, Σίνδου και Χαλάστρας):

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 8:00 – 15:00
Πληροφορίες: τηλ: 2310-795900    Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Β) Γραφείο Κτηματογράφησης Λητής (για τους προκαποδιστριακούς Ο.Τ.Α.: Καβαλλαρίου, Λητής, Λαγυνών, Νεοχωρούδας και Πενταλόφου)
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 8:30 – 15:30
Πληροφορίες: τηλ: 2394-071717    Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
Σας ενημερώνουμε ότι επηρεάζεστε (θίγεστε) από Αίτηση Διόρθωσης των Κτηματολογικών Στοιχείων.
Μπορείτε να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε με την προτεινόμενη  διόρθωση στο ktimatologio.gov.gr εντός 30 ημερών, για το διάστημα από την 5η Οκτωβρίου 2022 έως την 3η Νοεμβρίου 2022, διαφορετικά θα θεωρηθεί ότι συμφωνείτε και θα υλοποιηθεί η διόρθωση.

 

Οδηγίες της εφαρμογής Δημοσιοποίησης των Εκθέσεων, μπορείτε να βρείτε εδώ (Σελ. 1-4 και 50-63)